Imoti Inn

English

Статии и съвети за дома

Модерен и функционален интериор

На пръв поглед, обзавеждането на всекидневна с площ от 19 м² не изглежда особено трудна задача, но когато целта е да създадете уют за вас и вашите гости, са необходими много изобретателност, креативни идеи и предварително планиране, за да превърнете малкото помещение във функционален и модерен дом!

В статията ще разгледаме различни модели на чисто нови, иновативни и функционални обзавеждания на всекидневни, претърпели пълна промяна за да заприличат на това, което са в момента.

Когато пространството недостига, на помощ идват алтернативни варианти за неговото увеличаване. Най-често срещаният вариант е приобщаването на балкона към площта на всекидневната. Този трик се използва често, за да се постигне значително разширяване на помещението, позволявайки да се използва осигуреното допълнително място по предназначение като стилна и същевременно практична кухня.

Твърде често, присъединяването на балкона става само чрез премахването на съществуващите врата и прозорци, а частичната стена, разделяща балкона от кухнята, се превръща в основа на бар-плот. Във връзка с това Ви напомняме задължително да поставите качествена дограма на външната стена на балкона, която да придаде завършен вид на помещението, превръщайки отвореното някога пространство в жилищно. Също така трябва добре да помислите за добра хидро- и топлоизолация на новата част от вашата всекидневна, за да си осигурите необходимия комфорт.

Сега нека разгледаме интериорното обзавеждане на жилищни помещения, които са ”превзели” балкона. Основният цвят, към който се насочват интериорните дизайнери е белият, което е разбираемо предвид скромните размери на помещенията. Комбинацията от светли и меки цветове, която откриваме във голяма част от детайлите, създава усещане за просторност, уют и топлина. Също така може да заложите на естествените материали – дърво, а също и различен вид естествен камък. И накрая, но не на последно място трябва да обърнем внимание на декоративните елементи и осветлението във всекидненвата, които играят ключова роля в изграждането на една завършена визия и допринасят за създаването на балансиран и комфортен интериор.

« Обратно

Вижте повече

Работно време:


  • Понеделник - Петък: 9:00 - 17:00

  • Събота и Неделя: Почивни дни

Телефон:


  • Телефон: 02 42 36 073

  • GSM: 0889 574 869

  • Email: office@imoti-inn.com

Адрес:


  • ул. Любата №19
    кв. Лозенец, София

© Imoti Inn Ltd. Всички права запазени.