Imoti Inn

English

Статии и съвети за дома

Тенденции в интериорния дизайн 2017

Кои са най-актуалните цветове в интериора през 2017 година?

В началото на всяка календарна година хората обикновено казват: „Нова година – нов късмет”, а ние: „Нова година – нови тенденции!”. В тази статия, ще разгледаме водещите тенденции в интериора на дома и кои са най – предпочитаните и актуални цветове за 2017 година.

През тази година, абсолютният хит в интериора, безспорният фаворит на дизайнерите и определен за цвят на годината е Greenery - тревисто зелено, наподобяващо цвета на младите растения през пролетта. Обясняваме си го със стремежа на хората да запазят връзката с природата и да внесат колкото могат повече от нея в своите домове. Цветът създава отпускаща и приятна атмосфера, зарежда с енергия и сили, носи усещане за чистота, свежест, хармония и позитивна енергия. Цветът е подходящ за стени, дамаски, мебели, спално бельо, пердета, декоративни елементи и др.

Сиво - златната среда между бяло и черно

Още преди години, сивият цвят успя да разсее всички упреци по свой адрес за скучен, неутрален и еднообразен цвят. С подходящи комбинации, интериорът в сиво може да изглежда стилен и елегантен. Дизайнерите наричат сивото „новото бежово”, защото през последните години се забелязва нарастваща тенденция в актуалността на сивия цвят при обзавеждането и защото също така лесно се съчетава с останалите цветове и отваря възможности за експерименти в интериора. Подходящ е за всяко помощение, но е най – използван за хола и офиса. Холът в сиво може да излегжда спокоен, модерен и луксозен едновременно. Като прибавим и възможните комбинации с други цветове, практичността на сивото го прави особено предпочитан цвят за това помещение. Носи усещане за спокойствие, стил и новаторство в интериора на дома.

Тропическите мотиви в интериора през 2017 година

Започналата тенденция, още през лятото на миналата 2016 година, за навлизането на тропически и екзотични мотиви в интериора, се запазва и през настоящата година. Принтове, картини, фототапети, 3D панели, текстил, ще ни пренесат в тропиците и ще донесат усещане за вечно лято, приключения, настроние и позитивна енергия в домовете ни.

Актуални през 2017 година остават също синият цвят, както и ярки нюанси като розово, корал, оранжево, златисто. Меките пастелни тонове като охра, бледо зелено, бяло, пастелно оранжево също остават на мода.

Синьо - хармония и релакс във Вашия дом

Различните нюанси на синият цвят остават сред водещите, особено подходящ цвят за спалня, детска стая или баня, понеже създава усещане комфорт и релакс, както и асоциации с безкрайното синьо море, небето, свободата, простора, чистотата . Синият е един от най-хармоничните и успокояващи цветове, а неговите нюанси: светли, тъмни, лазурни, небесни, морски, тюркоазени са особено подходящи за спалнята. Той влиза в добри комбинации със светли тонове като бяло, слонова кост и кремаво.

За цвят на 2016 година беше избран цвят „розов кварц“ - този тренд ще се запази и през тази година и ще продължава да придава нежност, романтика и спокойствие в интериора.

« Обратно

Вижте повече

Работно време:


  • Понеделник - Петък: 9:00 - 17:00

  • Събота и Неделя: Почивни дни

Телефон:


  • Телефон: 02 42 36 073

  • GSM: 0889 574 869

  • Email: office@imoti-inn.com

Адрес:


  • ул. Любата №19
    кв. Лозенец, София

© Imoti Inn Ltd. Всички права запазени.