Imoti Inn

English

Статии и съвети за дома

Ъгловият диван

Ъгловият диван в хола е не само функционална част от обзавеждането, но също така и декоративен елемент, който придава уют в стаята. В статията днес ще разгледаме какви са предимствата на ъгловите дивани за Вашия дом и ще обърнем внимание на някои от най-често използваните модели в интериора на хола.

Големото предимство на ъгловия диван е, че в повечето случаи, той се състои от две или повече части, които могат да бъдат слепени или разположени поотделно и подредени така, както е най-удобно за Вас. Ето и някои от другите плюсове на ъгловите дивани:

- По-практични - предлагат повече места за сядане;

- Имат оригинален външен вид, предлагайки Ви възможността да ги превърнете в стилен елемент от интериора на хола;

- Разнообразие от модели с различни форми – с форма на буквата „Г“, буквата „C“;

- Могат да се използват за допълнително легло в по-малките жилища, което може да бъде, както основно, така и за гости;

- Разполагат с надеждни и лесни за използване механизми за трансформация, които предлагат лесно и бързо преминаване от сгънато в разгънато състояние на дивана;

Тип Делфин

Видове механизми за трансформация на дивана

За да осигурят едно приятно и удобно място за почивка, производителите на ъглови дивани по цял свят се стремят да подобряват механизмите за трансформация, работещи по такъв начин, че да гарантира гладкото движение на отделните части на дивана, създавайки комфорт и уют във Вашия хол. Най-често използваните механизми са:

Делфин – най-срещаната версия. Формата Делфин позволява образуването на равна повърхност и се смята за един от най-трайните и надеждни механизми за ъглови дивани. Също така с механизма се работи изключително лесно и дори дете би се справило. Единственият недостатък на моделите с този тип механизъм е високата цена.

Еврокнижка – също доста популярен тип диван с голямо разнообразие от размери, удобно и равно легло и приемлива цена, дължаща се на липсата на сложни механични части.

Акордеон – здрав и надежден механизъм за дивани с всякаква форма благодарение, на който се образува относително гладко легло, подходящо за редовна употреба.

Тип Еврокнижка
Тип Акордеон

Мида – евтин механизъм, но един от неговите основни минуси е ниската издържливост и надеждност, които правят диваните оборудвани с този механизъм неподходящи за всекидневна употреба. Такъв тип са подходящи, ако диванът ще се ползва като легло за гости от време на време.

Пума – здрав механизъм, равен и удобен, лесен за разтягане и прибиране. Докато го разтягате или прибирате никоя от движещите се части не контактува с пода, което не позволява да го надраскате, което е основното му предимство.

Тип Мида
Тип Пума

След като Ви запознахме с предимствата на ъгловите дивани и основните видове механизми за трансформация, оставяме на Вас да изберете най-подходящия за Вас и Вашия дом. Предлагаме Ви и няколко интересни, нестандартни и функционални идеи, които може да използвате, когато решите да обзаведете Вашия хол с ъглов диван.

« Обратно

Вижте повече

Работно време:


  • Понеделник - Петък: 9:00 - 17:00

  • Събота и Неделя: Почивни дни

Телефон:


  • Телефон: 02 42 36 073

  • GSM: 0889 574 869

  • Email: office@imoti-inn.com

Адрес:


  • ул. Любата №19
    кв. Лозенец, София

© Imoti Inn Ltd. Всички права запазени.